Roladki schabowe z brzoskwiniami.

Roladki schabowe to świetny pomysł na domowy obiad. Danie to nie wymaga dużo pracy, a jest smaczne i wypełnione ciekawymi składnikami, nieco odmienne niż tradycyjny schabowy. Wykonanie tych roladek jest proste, wystarczy rozbić mięso na kotlety wieprzowe, wcześniej przygotować paprykę pokrojoną w paski, ser żółty, kiełbasę, czy też ogórek zielony konserwowy. Składniki dobieramy w zależności od tego co mamy w domu lub to, co lubimy najbardziej, a od czego nie mamy też alergii. Potem gdy już mamy składniki gotowe, możemy wysmarować kotlety musztardą, położyć przygotowane wcześniej składniki. Mięso zawijamy, tak aby w środku znalazły się dodatki. A na zewnątrz mięso obtaczamy w mące, potem w jajku i bułce tartej. Aby nam się wszystko nie rozsypało, to przebijamy roladkę wykałaczkami, w ten sposób całość rolady będzie się dobrze trzymać.

Przygotowane jeszcze surowe roladki podsmażamy na oliwie z oliwek, a potem przedkładamy do brytfanki lub żaroodpornego naczynia. Zapiekamy roladki tak, aby były gotowe do spożycia. Smaczne i doskonałe, nieco inne, ciekawa konstrukcja mięsa wraz z warzywami.

Tak, aby roladki nie były ciężkie, warto je podawać z brzoskwiniami, ziemniaczkami lub piure ziemniaczanym, albo kaszą jaglaną, jęczmienną. A do popicia można zastosować sok multiwitamina lub coca-cola, chyba, że mamy ochotę na coś z bąbelkami, czyli wino białe lub czerwone.

Na zakończenie wypada stwierdzić, że roladki schabowe to nieco inne, pomysłowe danie, które będzie smakowało całej rodzinie.